annaohlund_DSC3114

Do stupid things with more energy!

Istället för att svänga vänster mot Kiruna tog vi höger mot Narvik och så hade ett nytt äventyr börjat. Enligt Google Maps skulle det nämligen ta lika lång tid att åka hem genom Norge som att köra genom Sverige. Värt att testa tyckte jag, och Rickard, Ylva och Petter  som var med i bilen sa inte emot. 

 

Norge är vackert och av flera olika anledningar tar det betydligt längre tid att köra bil i Norge än i Sverige. När det dessutom handlar om att fyra personer som är betydligt bättre på att kasta sten än på att sitta still ska färdas 95mil längs slingrande vägar i en fullpackad bil, då behöver man inte tänka särskilt länge för att förstå att det kommer ta rätt lång tid att komma hem.

 

11.45 på fredag gjorde vi den där högersvängen mot Narvik, nån gång runt midnatt slog vi upp tältet utanför Tärnaby och vid middagstid lördag rullade vi in i Östersund.  Vi gjorde med andra ord rätt många stopp, många för att kasta sten, rätt många för att äta, fler än tre för att springa över broar, nåt för att tanka och ett gäng för att köpa kaffe. Det sistnämnda många gånger med anledning av den eminenta sloganen "do stupid things with more energy -drink coffee"

 

Så om Google Maps hade rätt eller fel kan jag nog inte uttala mig om, men att långa bilresor känns kortare om man gör saker längs vägen håller jag fast vid, även om den här resan blev drygt 20timmar längre än beräknat.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Mats » Mera Gudauri:  ”Hej Caroline, Hittade ditt resereportage om Gudauri på nätet. Ska till Tblisi i..”

  • ylva » God morgon Istanbul!:  ”Det ser helt underbart ut med yogan i morgonsolen!! Ha en supervistelse i Rumäni..”

  • Carro » En vinnande två!:  ”Tack Peter! Så himla härligt ! Kul att höra ifrån dig och se att du kikar in här..”

  • Peter Wrangel » En vinnande två!:  ”Stort "GRATTIS"!!!!! Super kul :-) Bra kört. Peter.”

  • Peter Wrangel » Sol och pow i Nendaz:  ”Är inte ett dugg avis :-) Hoppas att det funkar bra med knät. Här hemma myser vi..”

Bloggarkiv

Länkar