annaohlund_DSC3114

Backspegeln 2010/2011

 

Inför säsongen var planen att jag skulle åka alla de amerikanska och kanadensiska tävlingarna i Freeskiing World Tour och att åka mycket skidor och känna att jag utvecklades som skidåkare. Det senare lyckades jag bra med men genomförandet av tävlingsplaneringen gick det tyvärr lite sämre med.

De tävlingar jag genomförde blev det väldigt ojämna prestationer i. Höjdpunkten blev en 3:e plats i Lake Louise, där jag åkte bra och stabilt under rätt knepiga snöförhållanden. NM blev en besvikelse då jag missade finalen med en placering. Utöver detta hade jag även två oturliga krascher, Revelstoke i Kanada och Örsta i Norge.

För att väga upp den relativt svaga tävlingsinsatsen har jag fokuserat på att marknadsföra mig själv genom att synas på de mest självklara platser som tävlingar och på berget men också i samband med en del udda event. Detta inleddes med att jag tillsammans med 8848 Altitude och Intersport syntes på bästa annonsplats i Stockholms tunnelbana. Jag har även hängt med Freeride-entusiaster under Scandinavian Send it Invitational, önskat mig vingar under Red Bull Home Run och haft en nära döden upplevelse när jag åkte Skutskjutet på längdskidor.
Trots att jag missade kvalgränsen i NM blir jag nog ändå en vinnare av publicitet om allt går som planerat med artikeln som skrevs för Åka Skidor under tävlingen, ett dokumentärt porträtt om tävlingen i sig och om mig som individ.

Nu siktar jag framåt mot nästa säsong med planläggning i den mån det går men framför allt med stenhård barmarksträning. Om man lyckas skotta bort vulkanaskan och arrangera en deltävling av Freeskiing World Tour i Chile och/eller Argentina i augusti så är min plan att vara med i toppen där, sen får vi se lite närmare vintern om fokus hamnar på Europa eller Amerika under säsongen 2011/2012.

 

Sista vinterbilden för ett bra tag framöver nu.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Mats » Mera Gudauri:  ”Hej Caroline, Hittade ditt resereportage om Gudauri på nätet. Ska till Tblisi i..”

  • ylva » God morgon Istanbul!:  ”Det ser helt underbart ut med yogan i morgonsolen!! Ha en supervistelse i Rumäni..”

  • Carro » En vinnande två!:  ”Tack Peter! Så himla härligt ! Kul att höra ifrån dig och se att du kikar in här..”

  • Peter Wrangel » En vinnande två!:  ”Stort "GRATTIS"!!!!! Super kul :-) Bra kört. Peter.”

  • Peter Wrangel » Sol och pow i Nendaz:  ”Är inte ett dugg avis :-) Hoppas att det funkar bra med knät. Här hemma myser vi..”

Bloggarkiv

Länkar