annaohlund_DSC3114

Fjällmaraton 43km

Ibland föds det små knasiga tankar i mitt huvud. Tanken om att springa långa loppet mellan Edsåsdalen och Vålådalen har fått ligga i mitt huvud och gro några år nu, kolla här :) 

Efter att ha provspungit alla 43km uppdelat på tre olika tillfällen så kändes det helt okej när jag stod där på startlinjen. Jag tvivlade nog aldrig på att jag skulle ta mig igenom, däremot hoppades jag på att kunna ta mig in under 6timmar. Vilket enligt tiderna jag gjort under träning på de olika delarna av banan borde vara realistiskt. Vad som däremot var orosmomentet var att jag aldrig tidigare sprungit längre än 30km, och aldrig längre än 25 under tävling. Att veta att jag skulle vara ute riktigt länge var spännande, allt över 3,5 timme kändes som ett lotteri, nog för att jag varit ute och turat på skidor längre än så men då har man sällan samma nivå av ansträngning som under den här typen av utmaning. 

Jag tog mig tyvärr inte under 6 timmar utan slutade på 6.30, jag tappade lite under hela loppet och blev framför allt riktigt trött i sista långa stigningen och vågade inte riktigt trycka på genom tröttheten utan lät mig bli trött och ta den tid det tog uppför för att orka nedförslöpningen. 

Väl i mål kände jag mig ändå hyffsat pigg och fräsch, en känsla av att jag verkligen vill lära känna mina gränser ännu bättre, kanske att jag faktiskt hade kunna pusha det mer genom hela loppet. Hur som är jag sjukt peppad på att träna mer och springa fortare nästa gång jag tar mig an en utmaning som den här!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Mats » Mera Gudauri:  ”Hej Caroline, Hittade ditt resereportage om Gudauri på nätet. Ska till Tblisi i..”

  • ylva » God morgon Istanbul!:  ”Det ser helt underbart ut med yogan i morgonsolen!! Ha en supervistelse i Rumäni..”

  • Carro » En vinnande två!:  ”Tack Peter! Så himla härligt ! Kul att höra ifrån dig och se att du kikar in här..”

  • Peter Wrangel » En vinnande två!:  ”Stort "GRATTIS"!!!!! Super kul :-) Bra kört. Peter.”

  • Peter Wrangel » Sol och pow i Nendaz:  ”Är inte ett dugg avis :-) Hoppas att det funkar bra med knät. Här hemma myser vi..”

Bloggarkiv

Länkar